ADCOM nettbutikk
Logg deg inn og handle direkte med dine tilpassede priser.
Logg inn
 
ADCOM Magazine
Hold deg oppdatert med vår kundeavis.
Les kundeavisen her!
 
Tips & triks
Få smarte brukertips av våre eksperter.
Les mer
ADCom Data økte omsetningen med 33% på ett år.
faximile budstikka_w400epix(Faximile Romsdals Budstikke)
ADCom Data Molde vant anbud for tredje gang:
Skal levere 1.200 elev-PCer

ADCom Data Molde fikk nok en gang anbudet for levering av elev-PCer til videregående skoler i Møre og Romsdal. I konkurranse med blant annet større nasjonale leverandører stakk moldebedriften av med leveransen av elev-PCer for tredje gang. ADCom Data Molde utvider også staben kraftig med hele seks nyansettelser i løpet av 2011, blant annet for satsing på nye områder.

- Elev-PC-ordren er en fjær i hatten til en lokal leverandør som oss, sier daglig leder Ivar A. Thorvik.

- Vår største konkurrent hadde i 2010 en omsetning på over 14 milliarder og mer enn 5000 ansatte, så det er en slagkraftig aktør.


- Vårt anbud skilte seg ut på kvalitet på service og enkle servicerutiner for kunden. 

Ordren på elev-PC er på ca fem millioner kroner. ADCom Data Molde vant også anbudskonkurransen i 2010 og i 2006.

2010 var ordren på ca seks millioner kroner, mens avtalen i 2006 var på ca 15 millioner kroner.

- Vi har satset på det anerkjente kvalitetsproduktet ThinkPad fra Lenovo, og maskinene leveres med tre års garanti og forsikring. Forsikringen dekker skade ved uhell.

Møre og Romsdal fylkeskommune holder elevene i videregående skoler med PC i tre år mot at eleven betaler utstyrsstipendet fra Lånekassen til fylkeskommunen. Etter tre år beholder eleven PC-en. Elevene som ønsker å være med på ordningen må bestille PC innen 25. juli på «ungweb.no».

Nysatsing

Det ansettes totalt seks nye medarbeidere i ADCom Data Molde i år. I vår ble det ansatt én ny selger innen segmentet økonomisystemer/e-verksprogramvare, én selger med produktansvar for telefoni og en konsulent innen økonomi- og kundestøttesystem (ERP).

Nyansatte i vår:

Øyvind Gjerde (selger økonomisystemer/e-verksprogramvare)
Studert markedsføring ved BI. Arbeidet med import og eksport av fiskeprodukter i Ålesund, Profesjonell fotballspiller i Molde FK de syv siste sesongene og arbeidet også ved markedsavdelingen i MFK i 2007.

Nina Solheim (produktansvarlig telefoni)
Jobbet som Salgskonsulent i AR Data AS siden 1997. Har mange års erfaring med salg av Telenor og NetCom sine bedriftsprodukter. Har produktansvar for salg av mobilløsninger.

Kjetil Torgnesskar (ERP-konsulent)
Lang erfaring med prosjektledelse og innføring av nye rutiner og systemer i offentlige og private bedrifter. Bred kompetanse innen innføring av CRM og utnyttelse av disse løsningene. Har jobbet med Visma sin produktportefølje siden 1998.

- Vi har følt et klart behov for mer kompetanse innen ERP-segmentet, og derfor har vi ansatt Kjetil Torgnesskar. Sammen med flere salgsressurser vil dette gi oss større styrke i et marked som vi anser som meget spennende, sier Ivar A. Thorvik.

- Vår konsulentavdeling har etterhvert fått så stor ordretilgang at vi fra høsten av utvider med tre medarbeidere. Lærlingen, som har vært hos oss i to år, går inn i fast stilling og vi tar inn en ny lærling i august. I tillegg begynner to nye konsulenter fra 1. september, sier Jan Espen Ramstad, avdelingsleder for konsulentene.

Økonomi

År

2010

2009

Endring i %

Omsetning

          37 968 000

          28 515 000

              33 %

Resultat før skatt

            1 354 000

               241 000

             462 %

Økonomien i moldeselskapet er solid. Egenkapitalen er på vel 4 millioner kroner. I 2010 var omsetningen på nesten 38 millioner og resultatet før skatt på ca 1,3 million kroner. I finanskriseåret 2009 var resultatet svakere, men havnet på rett side av streken. Omsetningen var ca 28 millioner kroner og resultatet ca 241.000 kroner. Hittil i 2011 har omsetningen økt med 10 prosent i forhold til fjoråret.

Solid økonomi har også gitt selskapet AAA kreditrating. ADCom Data Molde, som har det juridiske navnet IT Data AS, er lokalt eid. Selskapet er tilsluttet ADCom Data kjeden.
- For å få gode innkjøpspriser er kjedetilslutningen viktig. Men også med hensyn til profilering og markedsføring gir også kjeden oss fordeler, sier Ivar A. Thorvik som også har stillingen som daglig leder i kjeden.

ADCom Data kjeden har 8 medlemsbedrifter og 75 ansatte. Samlet omsetning var 120 millioner kroner i 2010.